ROTTESPÆRRE

Priser fra kr. 895,-

Bestil rottespærre til dit hus

trust-ikon

★★★★★

"Super service - med en pris og udført arbejde, der passer med det aftalte. De bedste anbefalinger herfra."
Lars, Trustpilot

Hvad er en rottespærre og hvorfor det er nødvendigt for husejere

Rotter er i stigende problem i Danmark

Rotter i kloakken er et stigende problem i Danmark og dermed også for danske husejere, hvis kloaksystemer kan være fyldt med skadedyrene.

I sidste ende kan det betyde store regninger og sundhedsmæssige problemer for husejere.

Problemet kan løses for dig og din husstand på en simpel og billig måde inden skaden sker. Nemlig ved at installere en rottespærre i husets kloakrør.

Det er lovpligtigt at en sådan installation skal foretages af en autoriseret kloakmester.

Hos RenKloak er vi autoriserede og kan montere rottespær for dig, så du slipper for ubudne gæster.

Derudover installerer vi kun markedets bedste rottespær – så det ikke bøjer og går i stykker. Så oplever du ikke falsk tryghed.

En rottespærre er - 

En rottespærre er en anordning du installerer i husets kloakrør så spildevand fra toilet, vask osv. kan løbe ud, men rotterne kan ikke løbe ind den anden vej fra. Den fungerer som en lem, der blokerer for gennemstrømning og rotter fra kommunens kloaksystem ind til huset, men omvendt åbner lemmen for gennemstrømning fra huset og ud.
 
Kvaliteten af rottespærrer er dog forskellige. De kan med tiden bøje så rotter alligevel kan løbe ind, så det er vigtigt for det første at få installeret én af ordentlig kvalitet, og samtidig få den tjekket efterfølgende.

Tegn på rotteproblemer i husets kloak

Hvornår har man brug for en rottespærre? Ligesom ved meget andet kloakarbejde kan man gribe problemerne på forkant så skaden aldrig sker. Men hvis du ikke har dækket dig ind, kan rotter i husets kloak vise sig på flere måder og oplever du følgende tegn skal du reagere –

• Lugt, en ubehagelig lugt af kloak og grisestald
• Ekskrementer, rotter efterlader tynde og sorte cylinderformede fækalier
• Huller i jorden, mærkelige huller f.eks. nær brønddæksler eller ved husets fundament
• Rottereder i kloakrørene
• Ser rotter i eller omkring huset

I ovenstående tilfælde bør du reagere eller få problemet undersøgt nærmere med eksempelvis en TV inspektion af dine kloakrør.

Hvad koster rottespærre?

Pris på en rottespærre er meget billig sammenlignet med hvad rotteskader koster. Derfor kan det være smart at være på forkant.
 
Hos RenKloak kan vi udarbejde et tilbud på en rottespærre til dig. Ring til os og så udarbejder vi et tilbud til dig indenfor 24 timer. Vi har døgnåbent på telefonen og sidder klar til at hjælpe dig.

Har du brug for et prisoverslag? Så klik for neden og få en fornemmelse af hvad en kloakrensning kan koste.

Rotter i huset og forsikring

Rotter forvolder rigtigt meget skade, og som husejer kan det blive dyrt og sundhedsskadeligt at være udsat for rotteangreb.

Registrerer du rotter i dit hus, skal du melde det til kommunen, og de har det økonomiske ansvar for at bekæmpe rotterne. Men de betaler ikke for skaderne som rotterne har forvoldt i huset, dem skal du som husejer afholde. Og man er ikke per definition dækket ind under sin generelle husforsikring.

Om du er dækket ind af din forsikring afhænger af lige præcis din aftale, så du skal selv undersøge det i din forsikringspolice. I visse tilfælde skal man tegne én tillægsforsikring.

Håndværkerfradrag og rottespærre

I forhold til kloakservice kan du pr. dags dato (2020) godt få håndværkerfradrag for montering af rottespærre. Følg godt med på disse sider for at holde dig opdateret om de præcise regler for håndværkerfradrag, hvad du kan trække fra og hvordan du gør det –
 
rottespaer1

Montering af rottespærre - en billig og simpel løsning for at gøre huset rottefrit

Rottespær skal monteres af en autoriseret kloakmester. Man bruger specielt udstyr til at montere den langt nok nede i kloakken, og man skal have et overblik over hvor det er smartest at montere den, så man får blokeret rørindgange til hele huset.
 
Derudover foreskriver den danske lov om rottebekæmpelse at man ikke må montere rottespær selv som husejer. Man skal have autorisation, altså special uddannelse, for at sætte et spær op, da det bl.a. kan være meget teknisk krævende at montere korrekt.

Vedligeholdelse af rottespærre

Har du først fået monteret et spær, kan det være smart at få det tjekket efterfølgende. Det er ikke lovpligtigt at få lavet et eftersyn, men vi anbefaler det for at undgå forstoppelse i kloakken. Det sker sjældent, men som vi tidligere har nævnt kræver et hus vedligeholdelse, og det gælder også kloakken.
 
RenKloak laver vedligeholdelses tjek til en rimelig pris, og anbefaler man foretager et årligt tjek.

Kontakt os døgnet rundt på og lad os hjælpe dig med din opgave

TV inspektion sikrer et kloaksystem uden huller og derfor uden rotter

Det kan være en god idé at få foretaget en TV inspektion af husets kloaksystem inden man får monteret rottespærre. Både for at se om der i det hele taget er rotter i forvejen, om der er brud i kloakrørene som rotterne komme ind af eller om der ligger ubrugte rør i forbindelse med husets system som de kan trænge ind af.
 
I så fald skal disse rør blændes af før en rottespærre virker. Der kan også opstå huller i rørene ved manglende tætning i samlingerne.
 
Sådanne huller i kloaksystemet trænger rotterne ind af, men den TV inspektion vi foretager med RenKloaks moderne udstyr lokaliserer problemerne. Så kan vi udbedre fejlene, montere rottespærre og du er sikret et rottefrit hus.
 
Så skal du ikke pludselig betale store regninger eller opleve sygdom, som følge af at rotter er trængt i. Præventive foranstaltninger såsom rottespær er med til at sikre dig et trygt liv som husejer. 
 
Hos RenKloak kan vi give dig en pris som indeholder både TV inspektion og rottespærre. Ring på 7111 1111 hele døgnet rundt og modtag et uforpligtende tilbud.
 
Vælger du en TV inspektion og en rottespærre har du taget grundigt hånd om problemet og holder dit kloaksystem rottefrit. Det er netop grundigheden vi gerne vil kendes for, så ringer du til os, sørger vi for et ordentligt arbejde der holder rotterne væk.
renkloakbilleder-36-1-1024x683
renkloakgravning-billeder-13-1024x683

Konsekvenser af rotter i husets kloak

Opdager du at dit hus har rotter i kloak systemet, er det som udgangspunkt et tegn på at der er et brud i rørene. Det er den vej de er kommet ind. Brud kan opstå ved at samlingerne er gået op grundet jorden har sænket sig, eller at en trærod har vokset ind i røret.
 
Rotter kan komme ind af selv ganske små huller, men er de først inde af et lille hul, kan det resultere i endnu større skader på dit kloaksystem, da de efterfølgende gnaver i rørene indefra. Rotter kan faktisk gnave sig helt igennem visse rørtyper. Altså kan skaderne eskalere meget hurtigt, hvis disse skadedyr konstateres i rørsystemet under huset.
 
Desuden bærer rotter en masse sygdomme og bakterier med sig. Bakterier som kan betyde at husets beboere smittes med meningitis eller lungebetændelse.  
 
Rotter holder sig som udgangspunkt i kloaksystemet under jorden. Hér får de nemt føde og er beskyttet mod mennesker og rovdyr som vil dem til livs. Men desværre kan visse betingelser tvinge dem op i haven eller huset. De sidste mange år har de store regnudbrud ganske enkelt overskyllet kloakkerne, og skyllet rotterne op over jorden. Rotter kan ikke leve under vand, så hvis kloakkerne er fyldt med vand kommer de op.
 
Alt i alt medfører rotter i kloakrørene store skader for en husejer som resulterer store regninger og øget sygdomsrisiko. En rottespærre løser problemet billigt og sikrer et trygt og rottefrit hjem.